強記小廚’s 飯堂

二月 8, 2009

食得是福

Filed under: 生活點滴 — - @ 3:01 下午

星期六返工係件非常開心的一件事,大家同事間可以傾下放工做乜,又可以籍機問下靚女同事有無活動。可以借機約對方嘛(只係問過,從未真係約過…)~但最高興嘅係,我份工續左約,咁我又可以繼續做野同埋讀書兼顧,亦能夠繼續係呢行發展。畢竟自己真係喜歡“硬野”多過“軟野”!
下晝行街,買左串豬肉燒賣,唔知點解同平時食好似唔同,原來加左蟹籽,不過五蚊都幾抵食。另外,習慣星期六唔食午餐而等兩點後食下午茶,但因為約左人去大學打波,咁就返左大學舊Can食野。雖然食物價錢好平,但啲野食真係好差,叫左個餐蛋麵加檸檬茶,都叫可接受而已。之後去圖書館殺時間兼找書做paper,竟然無乜關於Object Modeling 嘅書,我諗都係揾Google大神算吧。不過,今次好似令我真正有番讀U而唔係趕上鷄精班嘅感覺……
同朋友係大學球場打波真爽~一黎平(因為佢有大學職員証同我有學生証可以一個鐘只係二十蚊),二黎方便(打完波可以行去尖沙咀食飯),不過球場太舊又無空調,打到好快流汗。
打完波就去尖沙咀嘅鼎泰豐食臺式小籠包,嘿,超多人,攞左飛要等半粒鐘以上,咁好在朋友想食又肯等,咁咪等下啦。入座後,啲野食好快黎到,個小籠包好食,醉鷄又夠味,但最欣賞個蛋飯。食完只需三百大元,加埋去杏花樓食甜品,算係最完美的Good Saturday。

廣告

發表迴響 »

仍無迴響。

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

在 WordPress.com 建立免費網站或網誌.

%d 位部落客按了讚: