強記小廚’s 飯堂

二月 16, 2009

情人最緊要係至夾

Filed under: 生活點滴 — - @ 1:45 下午

其實真係幾驚,但我又好似好衰咁,當全世界好似好失意嘅時候,我又好鬼得意咁。係各大討論區裏,人地擔心無野做兼無錢學歷增值同無伴侶,自己又異常乜都有。所以本廚應抱著要同理心的態度,謙虛啲好。
據華爾街日報所報道,好多投資銀行家同金融精英,重拾真愛。因為佢地係金融海嘯之前,大都自以為有錢有地位。對好多女性係一種揀男友的優勢,因此好多人就成日同唔同類型嘅靚女約會。最少,女性可以享受優皮士嘅生活而不用畀錢。但金融海嘯之後,高尚靚女們已經不再跟無地位嘅投資銀行家約會,班銀行家又無錢過佢地嘅有錢佬生活,佢地甚至要用贈券或特惠卷去餐廳用饍。更加令女仕覺得好無面子,從此絕交。
但因為咁,好多金融界才俊開始思考何種女子才是佢地所要,尋求真愛。於是各類極束約會係美國更大行其道,只因真愛難求也。但係,只怕這班才俊會否尋得真愛後,無哂上進心去做野,成日諗女仔,到時金融海嘯有排都未能平息都似。
小廚真係絕不可能及得上韋小寶的百分之一,但有一位肯同你啃茶餐廳又唔介意的話。絕對呢個算得上終身伴侶。

廣告

發表迴響 »

仍無迴響。

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

在WordPress.com寫網誌.

%d 位部落客按了讚: